AC service - fullservice på vår verkstad i Stockholm

Behöver du få AC-systemet i din bil servat? Låt oss på Bra Verkstad ta hand om bilen åt dig. Vi erbjuder professionell AC service, AC påfyllning och AC reparation - allt för att din bil ska ha ett välfungerande AC system.

AC-service är en viktig del av bilunderhåll, särskilt för fordon i Sverige där väderförhållandena kan variera kraftigt. Med vår erfarenhet och expertis kan vi ge dig en pålitlig och effektiv AC-service för att säkerställa att ditt fordon har ett välfungerande luftkonditioneringssystem. Våra AC-servicetjänster inkluderar AC-påfyllning, felsökning, reparation och underhåll av bilens luftkonditioneringssystem. Vårt team av erfarna tekniker använder modern utrustning och verktyg för att säkerställa att din AC fungerar optimalt och ger dig en behaglig körupplevelse.

Symtom på att AC-systemet har problem

Ett välfungerande AC-system är inte bara en fråga om komfort, utan även om säkerhet och fordonets effektivitet. När AC-systemet inte fungerar korrekt kan det leda till en rad olika problem.

  • Ingen kall luft: Om du märker att luften som blåser ut från AC-ventilerna inte är tillräckligt kall kan det vara ett tecken på att AC-systemet inte fungerar korrekt. Det kan bero på läckage av kylmediet eller att kompressorn inte fungerar som den ska.

  • Svagt luftflöde: Om luftflödet från AC-ventilerna är svagt eller nästan obefintligt kan det indikera att det finns en blockering i systemet. Det kan vara ett igensatt luftfilter eller en problematisk fläktmotor.

  • Konstiga ljud eller lukter: Om du hör ovanliga ljud, som skrapande eller ryckande ljud, när du slår på AC-systemet kan det vara ett tecken på att något är fel. Likaså kan en obehaglig lukt, som mögel eller ruttet ägg, indikera att det finns bakterier eller mögel i AC-systemet som behöver rengöras eller repareras.

  • AC systemet stänger av sig själv: Om AC-systemet stänger av sig själv efter en kort stund eller inte startar alls kan det finnas problem med systemets elektronik eller sensorer.

 

Regelbunden AC service förebygger framtida problem

Att regelbundet serva och underhålla AC-systemet är avgörande för att förebygga dessa problem. Bra Verkstad rekommenderar att följa tillverkarens rekommendationer för AC-service och underhåll. Genom att göra detta kan du undvika framtida problem med läckage och låg kyleffekt, vilket i sin tur bidrar till en mer effektiv och miljövänlig bil.

Boka

Behöver du lämna in bilen för AC service? Kontakta oss idag!
Boka nu!

Certifikat Bra Verkstad

Certifierad bilverkstad för AC-service

Vi har certifikaten samt utrustningen för att serva er AC, oavsett om ni har R134a eller R1234YF gasen. Om bilen saknar gas, har vi utrustningen för att läcksöka var gasen har letat sig ut.

Kvinnlig bilförare som håller sig för pannan

AC-reparation och felsökning AC bil

Om vi upptäcker några fel eller läckage i ditt AC-system, utför vi snabba och pålitliga reparationer. Vi använder endast högkvalitativa reservdelar för att säkerställa långvarig hållbarhet och prestanda.

Mätning för AC underhåll

Gör AC-service och underhåll regelbundet

För att förebygga framtida problem med läckage och låg kyleffekt rekommenderar vi att bilen lämnas in med regelbundna intervallet enligt tillverkarens rekommendationer för AC-service och underhåll.