Service av bil & reparation i Stockholm

Vi servar och reparerar bilar av märkena Jaguar, Land Rover, Range Rover, BMW, Audi, VW och Ford.

Är det dags för den årliga servicen eller låter det konstigt från bilen när du kör? Kanske drar bilen snett när du bromsar? Vänta inte med att lämna in bilen. Fortsätter du att köra bilen utan att åtgärda felet eller underhålla bilen överhuvudtaget ökar risken för att nya problem uppstår och därmed blir det kostsamt att åtgärda. Se till att lämna in bilen för regelbunden service och reparation, på så sätt ser du till att den är i fortsatt gott skick och livslängden förlängs.

Vi använder endast högkvalitativa reservdelar och modern utrustning för att garantera att arbetet utförs på bästa sätt. Vi förstår att din bil är en viktig investering och vi strävar alltid efter att ge dig den bästa servicen möjligt. Besök oss på Bra Verkstad för att boka din nästa service eller reparation. Vi ser fram emot att hjälpa dig att hålla din bil i optimalt skick och att ge dig en positiv och professionell upplevelse.

Boka

Behöver du lämna in bilen? Ring oss idag!
Boka nu!

Service

Vi utför en noggrann kontroll av din bil för att se till att den är i gott skick. Detta inkluderar oljebyte, filterbyte, kontroll av bromsar, kontroll av däcktryck, tändstiftsbyte, byte av vindrutetorkare, lampbyte och mycket annat. En årlig service har flera fördelar som du kan läsa om nedan.

Förebygger större problem

Genom att göra regelbunden service på din bil kan små problem upptäckas i god tid och åtgärdas innan de blir större och dyrare att reparera då eventuellt andra delar också behöver bytas ut. Detta kan spara dig både tid och pengar på lång sikt.

Förbättrar säkerheten

En välskött bil är en säker bil. Genom att se till att alla delar och system fungerar som de ska minskar risken för olyckor och fel. Till exempel kan välfungerande bromsar vara skillnaden mellan att undvika eller hamna i en olycka.

Förbättrar bränsleekonomin

En ordentligt servad bil har vanligtvis bättre bränsleekonomi än en som inte har genomgått service. Genom att se till att luftfilter, tändstift, oljor och andra viktiga komponenter är i gott skick kan du minska bränsleförbrukningen och spara pengar på bränsle.

För att vara säker på att din bil får bästa möjliga service och vård, rekommenderas det att du bokar service hos en auktoriserad verkstad eller hos en verkstad med erfarenhet av ditt bilmärke. Bra Verkstad har specialiserat sig på bilmärkena Land Rover, Range Rover och Jaguar, men arbetar också med andra populära bilmärken som Audi, BMW, VW och Ford. Våra mekaniker är välutbildade och har gedigen erfarenhet av att arbetamed dessa bilmärken. Vi erbjuder årlig service, bilreparation, AC-service, hjulinställning och modifiering av bilar.

Reparation

Vi erbjuder professionella reparationer för att åtgärda eventuella problem med din bil. Oavsett om det handlar om motorproblem, elektriska problem, bromsproblem eller något annat, kan vi hjälpa till att lösa det. Vi försöker alltid i första hand reparera men ibland tvingas vi byta ut delar. När så sker är det naturligtvis enbart med reservdelar enligt biltillverkarens rekommendationer.

Bromsar

Drar bilen snett vid bromsning eller känns bromspedalen svampig? Vi reparerar och byter ut delar inom bromssystemet. Arbeten vi utför med bromssystemet är bland annat reparation / byte av bromsbelägg, bromsskivor, bromsok, bromscylinder, byte av bromsvätska, luftning av bromssystem samt diagnosticering och reparation av ABS-system.

Felsökning & Datordiagnostik

Har motorlampan börjat lysa på bilen? För dig som bilägare kan det vara svårt att förstå varför lampan lyser och vad felkoden faktiskt betyder. Vi har erfarenheten, kunskapen och den senaste utrustningen som behövs för att kunna utföra felsökning via bildiagnostik och därmed läsa av felkoderna.

Avgassystem

Känns bilen inte lika pigg vid acceleration, hör du ett konstigt ljud när motorn är på? som att det inte riktigt håller tätt? eller har du fått nedslag på besiktning p.g.a. höga avgasvärden? Vi felsöker, reparerar och byter ut avgassystem. Allt från små hål som vi reparerar till defekta katalysatorer och lambdasonder som behöver bytas ut.

Styrning

Känns bilen tungstyrd, är ratten sned när du kör rakt? Oavsett vad för fel det är på styrningen utför vi reparation och service av bilens styrning genom att byta ut styrservovätskan och inspektera skicket i rören. Då styrsystemet består av ett flertal delar felsöker vi allt från styrleden till styrväxeln. Vänta inte med att lämna in bilen om det är fel på styrningen då detta kan leda till onödigt slitage av exempelvis däcken.

Fjädring & Upphängning

Känns bilen ojämn och skakig när du kör över ojämnheter på vägen? Risken är att en stötdämpare eller en fjäder har gett efter. När det gäller bilens upphängning och fjädring är det viktigt att se till att de fungerar korrekt för en smidig och bekväm körupplevelse. Vi felsöker och byter ut allt från fjädrar och stötdämpare till spindelleder och länkarmar. Vi kan även justera vinklarna för optimal körupplevelse.

Växellåda & Drivlina

Växlar inte bilen som det ska eller slirar kopplingen? Vårt team har expertkunskaper inom växellådor, kopplingar och drivlinor. Vi använder oss av den senaste tekniken och verktygen för att säkerställa att varje reparation utförs på bästa möjliga sätt. Oavsett om det handlar om en manuell eller automatisk växellåda kan du lita på  att vi kan utföra allt från byte av slitna kopplingar och växellådsoljor till mer omfattande reparationer av växellådan eller drivlinan.