Lämna in bilen för hjulinställning i din bilverkstad i Stockholm

Drar bilen åt höger eller vänster vid körning, slits däcken för fort? då kanske du kör runt med felaktig hjulinställning.

En korrekt hjulinställning är avgörande för att säkerställa god komfort men även rätt väghållning, jämn slitning på däcken och för att minska bränsleförbrukningen. Om dina hjul är felinställda kan det leda till ojämn slitning på däcken, vibrationer i ratten och att bilen drar åt ena hållet. Det kan även påverka fordonsdynamiken och öka risken för vattenplaning på vägen.

När bör jag kolla upp min hjulinställning

  • Om däcken är ojämnt slitna.
  • Om bilen drar snett.
  • Om styrningen förändras efter att du har satt på nya däck.
  • Om du har kört på en trottoarkant, potthål, gupp eller dylikt.
  • Om du har bytt ut länkarm, spindelled, styrled, stötdämpare eller fjäder.

Behöver du hjulinställning för din bil? Vänd dig till Bra Verkstad i centrala Stockholm. Vi utför hjulinställning på samtliga bilmärken. Med vårt erfarna team och moderna utrustning kan vi säkerställa att dina hjul är korrekt inställda för att ge dig bästa möjliga körupplevelse och för att maximera livslängden på dina däck.

Boka

Behöver du lämna in bilen? Kontakta oss idag!
Boka nu!

Vi ställer in bilens samtliga hjulvinklar

När du lämnar in bilen för hjulinställning hos oss på Bra Verkstad, ställer vi in samtliga vinklar i bilens fram- och bakvagn. För att kunna utföra en hjulinställning behöver samtliga delar och komponenter i fram- och bakvagnen vara i gott skick. Exempelvis behöver en glappande länkarm eller en sliten bussning bytas ut innan inställningen kan göras. Skulle vi upptäcka ett sådant fel kontaktar vi dig för ett kostnadsförslag. 

Vid hjulinställning kontrollerar vi och justerar följande parametrar:

Camber

Vi kontrollerar och justerar hjulens kamber, vilket är vinkeln på hjulen sett från sidan. En korrekt kamber säkerställer att däcken har jämn kontakt med vägen och minskar ojämn slitning.

Toe in / Toe out

Vi kontrollerar och justerar hjulens toe, vilket är vinkeln på hjulen sett framifrån. En korrekt toe säkerställer att hjulen är i linje med fordonets rörelseriktning och minskar ojämn slitning på däcken.